Fingermat: försök nummer 1

 
Vi har kört med puréer med småbitar i till Noah fram tills nu. Han har börjat visa att han gärna vill äta själv, men det är svårt att få honom att förstå att det inte är lämpligt att hålla gröten med bara händerna. Därför prövade jag att göra små korvar av lax i lagom storlek för små fingrar att grabba tag i.
 
Korvarna gjorde jag av en laxfilé som fick stå i ugnen i 12 minuter (180 grader). Sedan mosade jag sönder den och blandade i ett ägg med lite dill till en smet. Efter det formade jag små bebisstora korvar och stekte dem på medelvärme tills de var gyllenbruna runt om. Jag serverade korvarna med lite potatis- och morotspuré.
 
Kan berätta att gossen verkade tycka att det var gott. Han proppade in en efter en i munnen och tuggade, tuggade, tuggade. Dessvärre fattade han inte hur man skulle svälja, så det tog väl ungefär en halvtimme innan jag lyckades få ut bitarna ur munnen på honom. Vi fick köra med bara puré istället. Jag får nog vänta med fingermat tills dess han fått fler tänder, men då kommer jag definitivt göra dessa korvar igen.
 
| 10 månader, barnmat, bebismat, fingermat, plockmat, recept | |
#1 - - Lollee:

Ser gott ut!

Svar: Det var det också. :)
snickis.blogg.se

#2 - - Annster:

Det har du helt rätt i.
Jobbigt att det ska vara så svårt och att det alltid dyker upp på fel plats vid fel tillfällen. Basiron är grymt. Även om det värsta försvunnit, så får ju alla människor en finne någon gång ibland och Basironet biter på allt. Den liksom torkar ut skiten på en dag :)

#3 - - Frida:

Måste testa!

Svar: Ja, gör det!
snickis.blogg.se

#4 - - Ninni - Vimsiga mamman:

Så lyckat :D minns att min kille tvärvägrade allt jag gjorde ända tills han började på dagis ;( burkmat all over..

Svar: Misstänker att det lär bli samma grej med min. Puréer lång upp i förskoleåldern. Jobbigt att tugga själv. ;)
snickis.blogg.se

#5 - - Sandra Lundin:

Men så fint du gjort! Älskar hur du lagt upp allt och porslinet med. Såg först inte alls ut som barnmat och blev därför själv sugen på fingermat/plockmat. Tror vi får äta det snarast!

Svar: Men tack! Plockmat ser ju himla gott ut för det mesta alltså. Allt som läggs upp i små skålar är förföriskt. Du lär ju kunna få det att se extra gott ut också. Inser för övrigt nu att jag förvandlats till Maria Montazami och blandar ihop engelskans "fingerfood" med vårt "plockmat". Skyller på influensan. ;)
snickis.blogg.se

#6 - - Jasmine:

Lycka till!

Svar: Du ska ha tack för din uppmuntrande kommentar. Det är sant som du säger; när skoluppgifterna väl är gjorda känns det väldigt skönt.

Må gott!
Kram

#7 - - biggeros:

Smart drag!! Ser gott ut÷)

#8 - - Filippa Wallin:

Såg gott ut! Kram kram!

Upp