Vecka 38

En vecka full av starka känslor. Både hos mig och hos andra. Fascinerande att se hur olika personer hanterar dessa känsloyttringar också. Vissa hänger sig helt och andra stänger igen och bokstavligen flyr ifrån allt. Jag står någonstans mittemellan. Här kommer veckan i bild.
 
 
Måndag
Jag skördade min paprikaplanta. Se vilket överflöd! Här ska göras inläggningar som räcker hela vintern. Suck... Nej, jag ger upp min balkongodling. Antingen bränns allt sönder eller så blåser det bort.
 
 
Tisdag
Min ständigt frihetstörstande son har många filosofiska tankar. "Jag önskar att jag vore en fluga. Tänk vilket lyxigt liv de har. De kan flyga vart de vill i hela världen precis när de vill. Och de behöver inte oroa sig för sjukdomar. Flugor blir inte sjuka så där som människor." Jag har nog närt en riktig globetrotter vid min barm. Är det inte flugor så är det fåglar han är avundsjuk på. Och staket är av ondo. Frihet överlag är bådas melodi.
 
 
Onsdag
Den här dagen samlades min mosters gamla körkompisar i kyrkan för att ha en minneskonsert till hennes ära. De sjöng alla hennes favoritsånger. Hela salen var full av grå och vita huvuden och fina kläder. Min mamma stod längst fram och läste upp ett brev till sin tvillingsyster som vackert beskrev deras nära relation. I publiken var vi bara tre stycken. Jag, min kusin och en vän till familjen. Det var både skratt och gråt i kyrkan, men framförallt fylldes valvet med stämmor som steg tydligt och klart trots att kören nu är väl komna till åren. Kära moster, det här var du verkligen värd. Ett liv med musik ska hyllas med sång.
 
 
Torsdag
Jag vabbade. Noah hostade och snorade så mycket kvällen innan att jag sjukanmälde honom. Det visade sig sen vara falskt alarm. Det hela måste ha kommit av skolans friluftsdag dagen innan där han sprungit länge, vilket antagligen framkallat astmahosta från förkylningen i förra veckan. Inte lätt att veta vad som är vad i dessa coronatider. Frisk är han i alla fall, tack och lov.
 
 
Fredag
En helt vanlig dag. Jag jobbade. När jag kom hem hämtade jag ut ett paket med höstkläder till Noah. Jag åt rester till middag och tittade på tv hela kvällen. Det är pappahelg så då passar jag på att plöja serier och röja hemma. Städa så gott det går. En stor lathet tenderar dessvärre att ta över mig när jag inte har min unge hemma.
 
 
Lördag
Jag tänker på nya relationer just nu. Att det skulle vara fint men samtidigt vill jag inte. Jag är uppslukad av mitt nya liv och vill ha det så i åtminstone ett år. Men samtidigt är nya människor lockande. Men jag ska inte in i det igen. Inte på länge. Åtminstone inte på samma sätt som förr. 
 
 
Söndag
Jag samlar stenar när jag är utomlands. Dessa har legat i Stilla havet. Nu ligger de stilla på min fönsterbräda. Höhö. Och på papper förevigade i akvarell. Ibland är det så befriande att bara få måla saker såsom de är och slippa fantisera ihop något eget. Extra trevligt när man lyckas blanda ihop färgerna något så när. Svårt med kall gråbeige dock.