Buller i byn

DSCF9193 DSCF9199 DSCF9204 DSCF9210 DSCF9206 DSCF9219 DSCF9221 Hör och häpna. Lillen var på dagis en hel timme utan mig idag. Mycket gråt när jag vinkade hejdå och skriken hördes ända ned till centrum. Det brukar vara så vid avsked, men så fort jag är utom synhåll lugnar det ned sig. Jag gick ned till kaféet och köpte fika under tiden.
- Jag är inte den enda som gjort ett semmelbreak ser jag, hördes en röst.
Det var en medelålders man med grädde i mustaschen som satt vid bordet bredvid. Jag berättade att jag precis lämnat min son ensam på dagis för första gången och därför köpte en semla till tröst. Mannen hade skolat in tre barn, sa han, och gav mig därefter många tips som jag tacksamt skrev ned. Hur man kan känna som förälder, hur barnen kan reagera, vilka kläder som är bra att ha och var de går att köpa, vilka aktiviteter som brukar uppskattas mest osv. Hela timmen satt han där och peppade mig. Blev himla glad av detta. Vi skildes sedan åt och jag gick för att hämta en nu fnissande liten gosse. Bara två dagar kvar av inskolningsveckan och läget har ljusnat.
 

Fröken Dysterkvist gaskar upp sig

DSCF9113 DSCF9071 DSCF8741 DSCF9088 DSCF8736 DSCF9104
Inskolningsdag numero fem. Dagen idag har gått helt enligt boken. Både gossen och hans mor skötte sig exemplariskt. Det var dans och sång, lek med bilar och ett evigt bärande av iskockor ute på gården. Allt på grund av att vi inte tvingade honom äta frukost med de andra. Det går ju inte när man är omringad av spännande leksaker. Vad är det för påfund egentligen, det där om att man absolut måste äta frukost fastän man ofta inte vill så där direkt på morgonen? Hade jag ägt ett dagis hade det inte varit någon ordning alls på det där. Som tack för att gossn var så duktig gick jag och köpte honom en tablettask. Själv firade jag framgångarna med en kaffe och ett par mariekex.
 

Inskolning

DSCF6759
Det är fjärde dagen på inskolningen och det har gått från glada miner till dramatik. Det är svårt att skiljas åt, särskilt när man är trött och hungrig och inte får leka med bilar. Idag var det nära att jag själv började lipa. Eller förresten, jag fällde faktiskt ett par tårar när vi kom hem igen och han sov middag. Jag var också trött och hungrig. Vill inte heller skiljas åt. Vi får se hur veckan fortlöper.
 
Upp