Monthly Makers - Tema: Papper

Här kommer den första uppgiften i det kreativa projektet Monthly Makers, denna månad ledd av den eminenta Un Vélo. Jag fick givetvis prestationsångest på en gång. Det får jag alltid av uppdrag från andra. Men efter tre år på Konstfack har jag insett att det är en del av själva skapandet. Det gäller att sänka kraven på sig själv och bara köra på sin första idé om man fastnat i för mycket spånande.
 
Ibland är det bra att leta inspiration inför såna här projekt, andra gånger inte. Den här gången undvek jag att titta på andra. Jag pluggade samtidigt som pappersgeniet Fideli och jag kände nu att jag inte ens tänkte försöka göra något liknande. Det kräver händer som jag inte har. Jag inser mina begränsningar när det gäller att klippa och vika fint och körde istället på pappersformer i 2D. Ett Matisse-inspirerat mönster blev ett bra och enkelt första projekt.
Så. En vinterträdgård på badrumsfönstret klippta av ark jag färglagt med torrpasteller. Jag tänkte att blommorna skulle bli mer livfulla i ljuset ifall färgen var ojämn till skillnad från om jag använt ett redan färgat papper. Formerna tänker jag använda i andra kollage en annan gång. Jag har redan en liten uppsättning pappersblommor i en av mina materiallådor.
 
Ser fram emot nästa uppgift! Jag hoppas folk kommer att blogga sina misslyckanden också. För mig är det nästan mer intressant att dokumentera och analysera dem än det som blir snyggt och rätt.